1337864374

Kraliçeyi Kurtarmak

kraliceyi_kurtarmak_vlademir_tumanov

Çocuk Kitaplar
Çocuk Roman

8-12 yaş

1 baskı: Mart 2004
18. baskı: Temmuz 2009
160 sayfa
120 x 180 mm
İthal 3. hamur kâğıt

KRALİÇEYİ KURTARMAK
Yazan: Vladimir Tumanov
Resimleyen: David Bordelau
Türkçe Yayın Editörü: Müren Beykan
Türkçesi: Mine Kazmaoğlu

Çocuklara, matematiğin korkulacak değil, tersine eğlenceli bir şey olabileceğini gösteren kitap!

Rus asıllı Kanadalı profesör Vladimir Tumanov’u, çocuklara matematiği sevdirmek için bu kitabı yazmaya iten neden, oğlu Aleks. Onun, matematik çalışmak yerine fantastik romanlar okumayı yeğlediğini gören yazar, baştan sona zorlaşarak çözülmeyi bekleyen birbirinden ilginç matematik bilmecelerinden oluşan bu kitabı kaleme aldı. Aralarında Çek Cumhuriyeti, Malezya, Rusya ve Makedonya’nın da bulunduğu pek çok ülkede aynı anda yayımlanan bu eğlenceli ve sürükleyici kitabı, özellikle Kanada’da matematik öğretmenleri derslerde etkin olarak kullanıyorlar. Yazarın yine çocuklar için, zor bir konu olan coğrafyayla ilgili ikinci kitabı Haritada Kaybolmak ise dünyada ilk kez Türkiye’de yayımlandı.

SINIFLAR: 3-4-5
TEMALAR:  OYUN VE SPOR, HAYAL GÜCÜ VE GİZEMLER
matematik, bulmaca, kamp yaşamı, arkadaşlık, macera, mücadele, umut, dayanışma, oyun, cesaret

KONU
Aleks, yolda bulduğu tuhaf kalemin en zor matematik problemlerini bile çözüverdiğini fark edince çok sevindi. Derken, kitaplığında ortaya çıkıveren esrarengiz kitap, hem onu hem de arkadaşları Sam ile Vanessa’yı neredeyse esir aldı. Kitapta anlatıldığına göre, kötü Kral Rechner’in şatosuna hapsettiği Zümrüt Kraliçe Jayden’ın, üzerine kilitlenen kapıları açabilmek için yüzlerce bilmeceyi çözmesi gerekiyordu. Bu zorlu bulmacalar çözüldükçe zindanların kapısı birer birer açılacaktı. Kraliçeye ancak Aleks ve arkadaşları yardım edebilirdi. Oysa, giderek zorlaşan matematik bilmecelerini çözmek olanaksız gibiydi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>